motawee2000

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

د. محمود محمد مطاوع


    مصير الأفلاتوكسين م1 اثناء تصنيع وتخزين جبن الفيتا

    محمود محمد مطاوع
    محمود محمد مطاوع
    Admin


    المساهمات : 36
    تاريخ التسجيل : 19/09/2009

    مصير الأفلاتوكسين م1 اثناء تصنيع وتخزين جبن الفيتا Empty مصير الأفلاتوكسين م1 اثناء تصنيع وتخزين جبن الفيتا

    مُساهمة  محمود محمد مطاوع الجمعة سبتمبر 25, 2009 5:55 am

    مصير الأفلاتوكسين م1 اثناء تصنيع وتخزين جبن الفيتا Jfds

    Fate of Aflatoxin M1 during Manufacture and Storage of Feta Cheese




    Authors: Motawee, M.M.1; McMahon, D.J.1
    Source: Journal of Food Science, Volume 74, Number 5, June/July 2009 , pp. T42-T45(1)
    Publisher: Blackwell Publishing










    Key: مصير الأفلاتوكسين م1 اثناء تصنيع وتخزين جبن الفيتا Icon_f_square - Free Content
    مصير الأفلاتوكسين م1 اثناء تصنيع وتخزين جبن الفيتا Icon_n_square - New Content
    مصير الأفلاتوكسين م1 اثناء تصنيع وتخزين جبن الفيتا Icon_s_square - Subscribed Content
    مصير الأفلاتوكسين م1 اثناء تصنيع وتخزين جبن الفيتا Icon_t_square - Free Trial Content






    ord = (typeof(ord)!='undefined') ? ord : Math.random()*10000000000000000;
    document.write('');



    مصير الأفلاتوكسين م1 اثناء تصنيع وتخزين جبن الفيتا 817-grey
    [url=http://ad.doubleclick.net/jump/5299IngentaConnect/bp;sz=160x600,120x600;tile=2;Content_ArticleDOI=10.1111/j.1750-3841.2009.01158.x;User_ICP=false;User_SearchE=false;User_PortalID=connect;Content_Title=00221147;User_Alertin=false;Content_IssueYear=2009;Content_Publisher=bp;User_Role=guest;Ingenta_Page=Article;User_SubsCur=false;Content_Type=electronic;Content_TitleSubjects=Agriculture/Food Sciences;Content_IssueVolume=74;User_Institu=false;User_Portal=aggregation;Content_IssueNumber=5;User_Persona=false;ord=123456789?]مصير الأفلاتوكسين م1 اثناء تصنيع وتخزين جبن الفيتا Food Sciences;Content_IssueVolume=74;User_Institu=false;User_Portal=aggregation;Content_IssueNumber=5;User_Persona=false;ord=123456789?[/url]



    Abstract:: 
    The effect of feta cheese manufacture on aflatoxin M1 (AFM1) content was studied using an enzyme immunoassay technique. Feta cheese was made from milk spiked with 1 and 2 μg AFM1 per kilogram milk. Pasteurization at 63 °C for 30 min caused <10% destruction of AFM1. During cheese making, the remaining AFM1 in milk was partitioned between curd and whey with two-thirds retained in the curd and one-third going into the whey. Cheeses were then stored for 2 mo in 8%, 10%, and 12% brine solutions at 6 and 18 °C. There was a 22% to 27% reduction of AFM1 during the first 10 d of storage, with slightly more loss as salt concentration increased and when the cheese was stored at 18 °C. Further storage caused only slight decrease in AFM1 and after 30 d of brining there was no difference in AFM1 content of the cheese based upon salt concentration of the brine. At 18 °C, no further losses of AFM1 occurred after 30 d, and at 6 °C, there was continued slight decrease in AFM1 levels until 50 d. After 60 d of brining, there was a total loss of 25% and 29% of the AFM1 originally present for cheese brined at 6 and 18 °C, respectively. Thus, the combination of pasteurization, conversion of milk into feta cheese, and at least 50 d storage of cheese in brine caused a total loss of about 50% of the AFM1 originally present in the raw milk.

    Keywords: AFM1; [url=http://www.ingentaconnect.com/search;jsessionid=rshao7mssnt6.alice?database=1&title=feta cheese]feta cheese[/url]; milk; pasteurization; whey
    Document Type: Research article
    DOI: 10.1111/j.1750-3841.2009.01158.x
    Affiliations: 1: Author Motawee is with Natl. Organization for Drug Control and Research, P.O. Box 29, Cairo, Egypt. Author McMahon is with Western Dairy Center, Utah State Univ., 8700 Old Main Hill, Logan, UT 84322, U.S.A. Direct inquiries to author McMahon ( ).


    function baynote_isNotEmpty(name) {
    return (typeof(name) != "undefined") && (name != null) && (name != "");
    }
    var baynote_currentGuideIdx = -1;
    var baynote_currentGuideResource;
    var baynote_currentGuideContainerId;

    function baynote_waitForGuide() {
    if (baynote_isNotEmpty(bnResourceManager)) {
    baynote_currentGuideIdx++;
    baynote_currentGuideResource = "GLResults" + baynote_currentGuideIdx;
    baynote_currentGuideContainerId = "bn_guidecontainer" + baynote_currentGuideIdx;
    bnResourceManager.waitForResource(baynote_currentGuideResource, "baynote_guideLoaded()");
    }
    }
    function baynote_guideLoaded(bn_guide_id) {
    baynote_displayBetaMessage(1);
    }
    function baynote_displayBetaMessage(bn_wait_count){
    // var bn_areaId = "bn_guidearea0";
    // if(document.getElementById(bn_areaId))
    // (document.getElementById("bn_beta_message")).style.display = "block";
    // else if(bn_wait_count < 10){
    // bn_wait_count++;
    // setTimeout("baynote_displayBetaMessage("+bn_wait_count+")", 200);
    // }
    }
    baynote_tag.server = "http://ingentaconnect-www.baynote.net";
    baynote_tag.customerId = "ingentaconnect";
    baynote_tag.code = "www";
    baynote_tag.type="guide";
    baynote_tag.guide = "ArticleGuide";
    baynote_tag.listSize = 3;
    baynote_tag.url = "http://www.ingentaconnect.com/content/bpl/jfds/2009/00000074/00000005/art00007";
    baynote_tag.show();
    baynote_waitForGuide();






    The full text electronic article is available for purchase. You will be able to download the full text electronic article after payment.
    $49.94 plus tax

    Pressing the buy now button more than once may result in multiple purchases Credit/debit card Institutional payment account
    OR
    Purchase later












    Back to topKey: مصير الأفلاتوكسين م1 اثناء تصنيع وتخزين جبن الفيتا Icon_f_square - Free Content
    مصير الأفلاتوكسين م1 اثناء تصنيع وتخزين جبن الفيتا Icon_n_square - New Content
    مصير الأفلاتوكسين م1 اثناء تصنيع وتخزين جبن الفيتا Icon_s_square - Subscribed Content
    مصير الأفلاتوكسين م1 اثناء تصنيع وتخزين جبن الفيتا Icon_t_square - Free Trial Content




    مصير الأفلاتوكسين م1 اثناء تصنيع وتخزين جبن الفيتا Page_help3 Click here for Page Help
    Browse
    Search

    Electronic content Journal or book title


    Advanced search


    Shopping cart
    Tools

    [url=https://motawee2000.rigala.net/javascript:toggleDiv('write-sign-in','sign-in-form', 'show' ,'sign in' , 'Sign in', 'need-to-register','true')]Sign in[/url]
    User name

    Password

    Remember me




    Need to register?
    Sign up here


    ord = (typeof(ord)!='undefined') ? ord : Math.random()*10000000000000000;
    document.write('');



    مصير الأفلاتوكسين م1 اثناء تصنيع وتخزين جبن الفيتا 817-grey
    [url=http://ad.doubleclick.net/jump/5299IngentaConnect/bp;sz=120x240;tile=3;Content_ArticleDOI=10.1111/j.1750-3841.2009.01158.x;User_ICP=false;User_SearchE=false;User_PortalID=connect;Content_Title=00221147;User_Alertin=false;Content_IssueYear=2009;Content_Publisher=bp;User_Role=guest;Ingenta_Page=Article;User_SubsCur=false;Content_Type=electronic;Content_TitleSubjects=Agriculture/Food Sciences;Content_IssueVolume=74;User_Institu=false;User_Portal=aggregation;Content_IssueNumber=5;User_Persona=false;ord=123456789?]مصير الأفلاتوكسين م1 اثناء تصنيع وتخزين جبن الفيتا Food Sciences;Content_IssueVolume=74;User_Institu=false;User_Portal=aggregation;Content_IssueNumber=5;User_Persona=false;ord=123456789?[/url]


    Text size: A | A | A | A

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء مايو 07, 2024 6:19 am